Find den rigtige lampe til stuen?

photo-1579652231394-977f3c5c32fa

Lyset er en vigtig faktor for indeklimaet. Lokalet, hjørnet eller andet sted kan ændres radikalt, når belysningen også ændres. Derfor skal du selvfølgelig tage stilling til hvilke type lamper og placeringer. Hvilket logik nok også gælder stuen, som nok er det mest brugte rum i boligen.

Find den rigtige lampe til stuen, så den kommer til at ligne efter dine ønsker. Helt ligesom lampen også afgør, om belysningen bliver neddæmpet eller stærk, alt afhængig af behovet.

Tænk på vinteren

Forår og sommer betyder mange lyse aftener. Og her er belysningen indendørs ikke nær så vigtig, som når mørket kommer med senefterår og vinteren. For det er nemlig vintertiden, hvor lyset i stuen skal bruges mest, da dagslyset ofte er helt forsvundet fra december til februar – eller det kan føles sådan.

Den rigtige stuelampe?

Der findes mange populære brands, hvor Louis Poulsen nok er den populæreste producent af lamper til boligen. Her får du både moderne design og kvalitet i forhold til materialer, teknik og ydelse. Her gælder det dog om at overveje – Hvad belysning skal der være i stuen?

Lamper giver alle noget forskelligt ud fra type og størrelse. Her skal du kombinerer typer, så det koncentreret lys bliver kombineret med diffust lys. Det giver det rette samspil af belysning, og derfor skal du bruge forskellige typer lamper.

Gulvlamper

Gulvlamper kan være den diskrete belysning, der skaber rumbelysningen udenom spisebord, sofabord eller hjørner hvor der siddes. Helt ligesom lampetypen kan inddele stuen i zoner, så du får følelse af mere luft og plads.

Pendel

Pendel lamper er nok den mest brugte lampe til stuen. Typen der hænger over sofabord, spisebord eller hjørner, er nok lampen der giver mest fokuseret lys, da den ofte lyser hele stuen op. Du finder mange forskellige typer, størrelser og designs.

Væglamper

Væglamper er hyppigt brugt både udendørs og indendørs. Det gør sig også gældende som lys i stuen. Her er væglamper brugt som hyggebelysning til det dekorative mere end praktisk lys. En praktisk lampetype der er velegnet til sofahjørnet eller det kreative indslag til at skabe hygge i stuen.

Gode tips til belysning?

Mange lamper har nedadrettet lys, og derfor kan der godt forekomme mørkt, selvom der måske er mange lamper. Her vil typer som en pedel og gulvlamper der også lyser opad, være det smarte valg til at skabe mere lys, og endda med mindre antal lamper.

Shop By Department